WELCOME TO CHATTERS BROTHERHOOD OFFICIAL WEB BLOG!
M@s4 iTu 3m4s
H1t C0unT3r
free hit counter

P3nguMum@n

CBC mengucapkan h4ppy b1rthd4y to all NOVEMBER BABIES...smoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki & segala hajat tercapai untuk tahun nie :)>-



Jom ramai2 kita release tension main game di slot j0m r3l34s3 t3ns10n. klik sini utk start enjoy\:d/
P1cTur3 @lbuM
p0st yG t3rK!n!
k!s4h dUlU-Dulu
P3@c3 N0 w@r
N0w pl4y!nG



Fr0m J3m@p0h T0 M@ncH3sT3r

s3L4m4t h4r1 r4y4 41d1Lf1tr1 1429H
Thursday, September 25, 2008
Inilah hari terakhir kita akan membaca doa ini untuk ibadah yang diwajibkan kepada smua Umat Islam yang juga merupakan salah satu daripada Rukun Islam yg 5. "Adalah saya penimpan mohor besar raja2, setelah diperkenankan oleh DYMM SPB Yang Di-Pertuan Agong, dgn ini mengisytiharkan tarikh hari raya aidilfitri pada tahun 2008 bersamaan 1429H jatuh pada....." (letih lak aku nak nyambung sampai abis). Itu merupakan ayat lazim yg amat ditunggu2 oleh segenap lapisan umat Islam di seluruh dunia. Sluruh dunia??:-o:-?, mmg la seluruh dunia, tapi negara lain xder la pakai penyimpan mohor besar, stlh diperkenan bagai tu....hahaha.




Bagi [C][B][C] lak, pelbagai kejadian aneh, pelik tapi benar, sedey, gumbira, hare & sbgnya telah berlaku sepanjang edisi Ramadhan kali ini. Antaranya:-



Cipan Mental dan isteri telah meluaskan jajahan takluk perniagaan mereka ke Sg Petani plak pabila telah mendapat ruang untuk membuka bazar Ramadhan. Di ruangan dan kesempatan ini mereka telah membuka gerai meniaga pakaian. Tapi dengar cerita ada lak perniagaan underground di mana mereka telah juga berniaga ID2, ID boot dan Machine2 buatan sendiri (cam meriam buluh lak siap buatan sendiri =))betul punya raya nie=)))









Atok Muda Bergaya mencipta sejarah apabila menjadi ahli CBC paling byk menaiki kapal terbang untuk pulang beraya ke Malaysia. Atok muda atau lebih mesra dgn panggilan atok yang selama ini duduk di obesi dan selalu miss gath2 dan mini gath2 sempoi n hare CBC dikhabarkan sudah tidak sabar utk berjumpa memember yg telah lama ditinggalkan di perantauan...(jap, kalau jumpa pun belum pernah camana leh tinggal lak??:-?per aku nyer ayatnie#-o=))Seperkara lagi, kepulangan Atok ke Malaysia kali ini bak kata org Johor "Back For Good" di mana beliau tidak akan kembali ke Bahrain. Atok akan memulakan tugas sebagai pengumpul setem berjaya sejurus selepas hari raya.




Ponder CBC telah mencipta rekod baru di mana telah hampir sepanjang Ramadhan tidak on9 dan amat dirindui oleh ahli2, ahli2 jawatankuasa, ketua kampung, tok siak, pokgak(pak guard cakap stail klate..;))) dan seluruh umat2 cetting di mesia. Desas-desus menyatakan beliau telahpun melarikan diri ke Ulu Bendul bersama sekumpulan tentorist (cakap terrorist stail adik aku yg reti2 nak cakap omputih bebetul) JE yang bermukim di kwsn itu. Hahaha, korang pun leh lyn lak kemengarutan edisi ke 18 jilid ke 5 aku nie. yg sbnr2nya, saudara ponder skrg sedang bz berkampung di PD atas urusan kerja. Sebab musabab beliau tidak on9 ialah tmpt yag beliau dipulaukan tu tidak mempunyai akses internet, hanya intranet. Huh, kalau aku dah lama dah mati keras xder akses intenet...=))

P/S: Pic latest ponder xdpt disiarkan dalam edisi kali ini atas nasihat SIRIM




Mini Gath anjuran CBC Central Region yang amat2 last minute telah dijayakan dengan cemerlang, gemilang, terbilang pada 17 Ramadhan 1429. Sperti post sblm nie, mini gath yg xsberapa tapi meriah dan hare ini telah diserikan dgn kehadiran chatters2 dari room selain room Port ahli CBC. Antara mereka2 yang juga hadir selain dari KL5 dan Png2 ialah chatters2 dari KL1, KL4, KL3 dan Png3. Semoga misi CBC untuk menambah ukhwah smua chatters2 akan tercapai. Aminnnn[-o<(aku tang amin2 nie laju laa, xcaya tnya ponder...=)))Antara yang paling pemes dan hangat diperkatakan utk mini gath kali nie ialah ciken wing sdara Awan. (wa dah pomot nie, bila lagi nak blanjer nie Awan??:-w)
P/S: Pic di sblh teks hanyalah gambar selingan. nak tgk pic gath nie, pi cari sndiri kat older post..:))



Selang beberapa hari dari mini gath central region, CBC northern region juga telah mengadakan mini gath mereka. Sambutan kali ini tetap berseri apabila sesi bahan membahan menjadi juadah utama mereka selain dari juadah berbuka pose...=))

Ehh.....byk lagi la yg jadi bulan pose nie. kalau nak tau, sila la dtg ker room KL5 nti kami citerkan lagi. kang aku bebel pepanjang nie kang korg bukan nak baca pun. wat penat aku menaip jer.

P/S: Mana da pic nie xsmpai lagi....courier pakai burung merpati ker??:-w Kalau korg nk tgk gak tggu update post akan dtg:)>-


LAST BUT NOT LEAST (uicehh...speking london lak=)))









posted by kreezer @ 4:11 AM   0 comments
MiNi G@TH - buka posa (c3ntr4L r36!!0n)
Saturday, September 20, 2008
Pada 17 Sept 08, Ch4tt3rs-Br0therh00d Central Region telah menganjurkan mini gath sempena menyambut kehadiran Ramadhan al-mubarak. Mini Gath yg sekali lagi di plan last minute nie telah mendapat sambutan yg agak meriah apabila lebih kurang 20 chatters dan non-chatters telah meluangkan masa meng'hare'kan diri pada malam itu. Mini gath ini telah diadakan di premis perniagaan salah seorg chatters yang regular di kl5...saudara Awan.

Memandangkan mini gath kali nie dihadiri oleh chatters2 dari pelbagai room, maka sesi malam itu dibuka dengan sesi suaikenal sesama sendiri. jadi masing2 pun sibuk berbual smpai lupa org sebelah=))....sambil2 sesi suaikenal dan ramahtamah tu, ada gak yang meluangkan masa mengetest sore masing2. ada gak la yg menceburkan diri dalam chatroom utk beberapa ketika.
Yang sempoinya mini gath kali nie, ia telah dihadiri oleh chatters dari pelbagai room, byk yang tau hanya pada tarikh mini gath tu dibuat. memula duk bajet maximum 10 org, last2 jadi lebey kurang 20 org. pastu lak sesi karoke jadi amat meriah dengan 'sumbangan' sore chatters...=))
Paling laku dan paling mendapat pujian ialah ciken wing yang disediakan oleh sedara awan.

Nie alang2 citer ciken wing nie nak pomot laa....sapa2 yang berminat nak tempah, sila la pm sedara awan yang slalu leh dijumpai di room kl5...:)>-

Kepada smua chatters yang menghadirkan diri pada malam itu, pihak penganjur mengucapkan berbyk2 terima kasih di atas kesudian memeriahkan dan meng'hare'kan majlis. Ampa smua mmg hare n SNCPP...\:D/



omak kau...camana lak leh terjongol mamat nie...org nak amik pic awek blkg tuu...;))

sidang mesyuarat puteri umno cwgn shah alam ker sidang mesyuarat ahli mesyuarat tingkap nie??:-?

Nie sengih2 nie nak ushar ciken wing la nie....:))

Fuhh, cunnya.....baju itam yang mamat tu pakai laa...=))

Smua tgh tunggu giliran nak karoke.....tapi part jadi bekap jer la. yang nak nyanyi nyer sorg jer...:-"




posted by kreezer @ 8:00 AM   0 comments
4b0uT M3


Powered by B4sk3t.h!j0

Name: 4dMinIstR@t0r
Home: di celah2 kesibukan kota gersang, negeri yang paling jahanam, Malaysia
About Me: lain padang lain belalang, lain perang lain pejuang.
See my complete profile
CBC s4n4s1n1

1 Nov 09 - dgn xsengajanya....sebilangan CBC yg asalnya berada di kedai sup meletop cheras tlh mnyammbut besdei atuk_muda_bergaya....abis tbalik kedai tu duk disebabkan keharean dak2 nie:))=))

sl0t c3l0t3h
Allah Sel4m4tk4n k4mu
farah_fna(3 jan)
pendi_rock (10 jan)
ucu_brownistwhite(16 jan)
b0y_cup1d(23 Jan)
mulan (1 feb)
c3p3t(7 Feb)
kaki_hye(14 Feb)
cik_nab_kebaya(18 feb)
pulp_instinct(18 feb)
kedahcrew (19 feb)
ao_lily (25 Feb)
Mylangsuir (4 Mar)
sofwaidatul (7 Mar)
lakoz28 (16 Mar)
babelicious_ayu (21 Mar)
Anazur223 (22 mar)
princesspearl22(28 mar)
a2r0y (31 mar)
lampregous (3 apr)
pink.kaler(15 apr)
mr.boya (20 apr)
zoro_onepeace (25 apr)
delaila611 (29 april)
aqi_rock(10 may)
nazatulhawa (19 May)
ruzz_225 (22 May)
mrx___xbox (24 May)
apex_fendi (28 May)
ila_tronix (06 Jun)
apple_pink6 (06 Jun)
max_silencer (1 Jun)
awan.cloud (17 Jun)
harviolet (28 Jun)
mr_4n (18 Jul)
azh_azi (23 Jul)
zad_lovehurtz (23 Jul)
leo_mcr158 (15 Aug)
juliets_0rg (29 Jul)
ira_kerek (16 aug)
twinkle_g0ne (18 Aug)
d4rk_l4dy(22 Aug)
b3ruduxsesat(8 Sep)
dr.keriangan (10 sep)
Lady_of_Aurora(17 Sep)
n4g4_b3tin4 (23 Sep)
enothygal (5 Oct)
dragonland82 (12 Oct)
lll_4dt13s_0n1zuk4_p3n4n9_lll (19 Oct)
basket_hijo (19 Oct)
awekz_switz(23 Oct)
micosh_comot(28 Oct)
r4tu_j4mu_j4mbu (29 Oct)
atuk_muda_bergaya (1 nov)
o0oscooto0o (5 Nov)
en.r1zz(11 Nov)
Zulieta87 (16 nov)
romp1res04 (26 Nov)
JonD0 (27 Nov)
kr3323r (4 Dec)
broken_wings87 (4 dec)
Trilogycinta (5 dec)
4nu4_n4kh0d4 (5 Dec)
ana_leana(7 Dec)
j4z (15 dec)
miszyeye (23 Dec)
__nur__ (25 Dec)
cipan.mental (29 dec)
miss_dura (30 dec)
P0w3r3d by

M@sk0t
j0m r3l34s3 t3nsi0n