WELCOME TO CHATTERS BROTHERHOOD OFFICIAL WEB BLOG!
M@s4 iTu 3m4s
H1t C0unT3r
free hit counter

P3nguMum@n

CBC mengucapkan h4ppy b1rthd4y to all NOVEMBER BABIES...smoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki & segala hajat tercapai untuk tahun nie :)>-



Jom ramai2 kita release tension main game di slot j0m r3l34s3 t3ns10n. klik sini utk start enjoy\:d/
P1cTur3 @lbuM
p0st yG t3rK!n!
k!s4h dUlU-Dulu
P3@c3 N0 w@r
N0w pl4y!nG



Fr0m J3m@p0h T0 M@ncH3sT3r

41d1Lf1tr1@KL
Friday, October 24, 2008
Pada 17 Okt 08 = 17 Syawal 1429, ch@tt3rs-br0th3rh00d central region telah mengadakan sambutan hari raya yg bertempat di kediaman salah seorg chatter - papa_qistina di presint 8 Putrajaya. Sambutan kali ini dibuat agak lain dpd yg lain apabila majlis mkn2 bermula dari jam 8mlm hingga subuh. Buat lak ari jumaat mlm lepas org sibuk2 balik keje...:))

hidangan paling spesel mlm itu ialah kuay teow goreng bekas air tgn tuan umah sendiri. org dtg jer, masak baru, org dt jer msk baru....mcm kat kedai lak=)) xketinggalan, ciskek mini homemade di buat oleh saudarisofwaidatul...=P~ chatters2 lain juga tidak ketinggal membawa potluck msg, ada popia, nasi impit, buah2an dan mcm2 lagi juadah la. tapi paling laku ialah kuay teow dan ciskek:D

spt biasa, kejadian haru lagi hare kali ini bemula dgn tuan rumah yg amat detail meng'guide' tamu2 utk jalan ke rumahnya yg telah menyebabkan ramai yg sesat dan salah jalan sblum smpai ke destinasi.

pada pertemuan kali nie gak, seorang otai icon telah ditemui. nak tau sapadia, sila scroll ke bwh n tgk pic di bwh....:-"

kegagalan terulung kali ni dicipta oleh saudara taifei apabila menggelarkan dirinya angkenti (angkel + anti) kepada anak roy...tisha=))

itu saja la utk kali nie, lenkali kita sambung lagi dgn adegan2 haru lagi hare oleh CBC....:)>-

p/s: aku pun xpaham camana post kali nie leh cam skema sgt....ahh, belasah jer la=))







amacam? ada potensi jadi hepi family x??:-"


Aksi roy membuktikan cintanya kpd wife tersayang dgn segugus buah mata kucing=))


ayu: bila la myste nie nak abis mentekedarah
myste: sedap lak ciskek nie...ikut ati nak bwk balik sme nie:-"

psgn bahagia pertama ditemui di rumah roy


psgn bahagia kedua lak....nie lagi mesra:-"



m4r1 b3l4j4r 1c0n...:D


:)


:-"


8->


:)>-

^:)^


P/S: Cam biasa la....nk tgk pic lgi byk...click kat link pic sblah kiri tu:D
posted by kreezer @ 4:41 PM   2 comments
G@th K3mb@l1 l@g1
Monday, October 20, 2008

Salam to All..sudah ramai yang bertanya. sudah ramai yang tertanya tanya..sudah ramai yang suka suka nak tanya..ramai juga yang buat buat tak nak tanya.. "BILA NAK WAT GATH" soalan ini lah yang kerap menghantui dan di hantui kotak pemikiran ramai chatters.

Semua nya bergantung pada penganjur kita yang di sayangi untuk merancang percutian yang lebih gah dari sebelum nya..yang jauh lebih meriah. yang jauh lebih "hare". so kepada mereka yang bertanya di harap dapat bersabar dan nantikan dengan penuh kesabaran berita tentang gath atau cuti bersama chatters brotherho0d. InsyaAllah ia akan berlaku dengan penuh kemeriahan...bersama kita doakan..

TUNGGU!!!!!!!!!!

Diharapkan sahabat2 serta saudara saudari boleh memberi cadangan dengan cara menaip di ruangan komen, sila letak id anda sekali sebagai survey..so kita tau la mereka2 ni rajin buka blog... :D

posted by 4dMinIstR@t0r @ 5:09 AM   0 comments
Mai kluaq peluh ramai2 - B@dminton
Saturday, October 18, 2008
Mai2 sini smua....nak pomot aktiviti selingan Ch@tt3rs-Br0th3rh00d. xtvt yg dimaksudkan ialah main badminton di Bertam Pulau Pinang xtvt ini telah dipelopori oleh bbrp ahli CBC seperti Jondoo, rompires04 dan lampregous. buat masa ini, mereka biasanya bermain di dewan dkt maybank di Bertam (cam aku tau jer maybank mana..=))) pada setiap khamis mlm dari jam 930mlm hingga smua xlarat nak men dah:))

Antara peristiwa haru lagi hare yg leh dikongsi setakat nie ialah seperti kejadian rom yg telah berbalut lututnya kerana nak mengembalikan bola drop jon. punya la semangat rom, wakil mesia xgak=))

Jadi kalau terasa nak menyihatkan badan atau menyakitkan bdn cam rom, sila contact saudara jon, rom atau lamp.




aksi rom memanaskan badan....amboi, semangat tui..:-"



nie men badminton ker, bersilat ker nari makyong..=))



aksi rom beberap detik sebelum lututnya dimamah simen...:))


aksi otai yang memaksa rom berhempas pulas memulangkan bola2 dropnya

posted by kreezer @ 3:06 PM   0 comments
Al-Fatihah utk Allahyarhamah HITACHI_ROSE
Pada 11 Oktober 08 bersamaan 11 Syawal 1429 jam 3 pm, Dunia YM telah kehilangan seorang chatter. Allahyarhamah yg dikenali sebagai Hitachi Rose telah diberitakan menghembuskan nafas yg terakhir pada usia 30 thn selepas tamat bacaan Yaasin di rumahnya di Kg Pdg Lalang Batu Kurau Perak kerana menghidap penyakit kanser payudara. Majlis pengebumian juga telah disempurnakan di Batu Kurau.


Di kesempatan ini juga, marilah kita panjatkan berbyk2 Al-Fatihah sebagai bekal Allahyarhamah di sana....[-o<

video

Semoga Allahyarhamah di tempatkan di kalangan orang² yang beriman. chatters brotherho0d mengucapkan takziah buat keluarga Allahyarhamah. Akan kami kenang beliau dalam doa kami.

posted by kreezer @ 2:59 PM   0 comments
41d1Lf1tr1@png
Monday, October 6, 2008
Segala puji bagi Allah, Pemilik sekelian alam. Setelah sebulan berpuasa dan 3 hari beraya di kampung halaman, ch4tters-br0th3rh00d northern region telah mengadakan majlis sambutan hari raya pada 4 Oktober 2008 bersamaan 4 Syawal 1429H, bertempat di rumah Cipan Mental.

Sambutan hari raya kali ini telah dimeriahkan dan diharekan oleh lebey kurang 25 org chatters dan non-chatters. Seperti biasa, chatters-brotherhood semestinya akan melakukan sesuatu yg lain dari yg lain. Main course utk sambutan hari raya dibuat ala bbq. Camana la hidangan hari raya leh wat bbq lak...=)) biasanya org hidang ketupat, rendang, masak lodeh ker per ker....nie kami duk lyn ayam, sosej, sate n nasi impit. Paling best skali leh lyn roti canai lak tu...adesss=)) hare tui dak2 nie:)) Kuih Raya pun xlaku mlm tu.....yg laku roti canai. Cam pi lepak kedai mamak lak:))

Setelah selesai, Chatters-brotherhood central region yg hadir telah dibawa pusing2 town pada malam kedua. Bermula dengan minum di Penanti untuk sesi suaikenal dan ramah tamah dgn Lady of Aurora versi lelaki (Degen la tu..:))), kemudian sesi karoke smpai lebam di bdr Sunway Seberang Jaya dan berakhir di Restoran Nasi Kandaq Subaidah untuk sesi balun nasi kandaq berirama...=))
Seperti biasa gak, beberapa kejadian haru lagi hare telah berlaku utk perjumpaan kali nie. Antaranya:
  • Atok Muda Bergaya telah dgn selamba dan harenya berkenalan dgn ibu Cik Nab Kebaya menggunakan 3 ayat yg penuh bermakna. Ayatnya "Hai Makcik...Peace:)>-" itu telah menjadi buah mulut terhangat sepanjang 2 malam...=)) (aku tgh taip nie pun duk gelak lagi teringat malam tu...adesss=)))
  • Kegagalan paling A skali ialah perkataan 'baluih' di mana salah seorg chatters dari KL telah cuba berkomunikasi dengan Cipan dalam dialek utara. Chatters2 lain yg mendengarkankan perbualan itu telah tergamam dan ternganga kerana nak memahamkan apa sbenarnya maksud disebalik baluih tu...=))
Rasanya setakat nie sajer utk edisi kali nie. Taip pjg2 kang ampa xlarat baca lak. Jadi, Nantikan lagi edisi2 haru lagi hare dari chatters-brotherhood slepas ini. Kepada smua yg telah menghadirkan diri, kami mengucapkan berbyk2 terima kasih di atas kesudian ampa memeriah dan mengharekan suasana pada malam tu. Kepada Cipan Mental dan Cik Nab Kbaya, kami mengucapkan terima kasih di atas kesudian ampa menyediakan ruang utk kami bermlm. Ampa smua mmg SNCPP...:)>-



Walaupun xdak kena mengena ngn event mlm tu, aku buh gak pic nie sbb nak pomot abg caen...:-"



amar...partner dah training kelek baby tu..xpaham2 lagi ker..:-"


Kalau aku cakap baju biru tu rora versi laki ampa caya x??...:))


Pasangan paling manis dan intim skali pada malam tu...jgn load aku pasnie amar...^:)^

Punya la payah nak snap pic CIk Nab utk edisi kali nie...last2 ada gak.


Nie dok posing cam tgh sing lagu heavy metal...pdhal tgh spin lagu cik mek molek jer...=))


Yg Duk wat keja 2 org jer....blkg tu dan lagi celuih dpn kamera..=))

Charlie's angel ker Cipan's angel nie??:-?


Cik Nab Kebaya: Omak kau..tergezut aku, mai mana xtau spiderRom nie#-o

Nur: Nasib baik aku xtergezut, tidak tadi ilang keayuan aku...:">

Rompires: Sepupu aku panggey balik...terpaksa lintas dpn nie...sori la naa..:-"


Otai room KL dan Otai Room Phg. Ehh....duk merenyeh lenmcm jer...ada per2 ker??:-?

antara hadirin hadirat akhir smpai ke open hse. Korek jer la saki baki yg ada tu kedahcrew oii..:))

org lain dah xlarat nak posing dah...kedahcrew sorg jer yg masih bertenaga nie...alicafe punya penangan la nie...:-"

P/S: Pic Ramai2??...click kat bhg atas sblah kanan tu ekk....:)>-

tapi kalau nak tgk slideshow kat bwh nie

posted by kreezer @ 11:10 AM   0 comments
Mini g@th buka posa @ png
Pada 23 Sptember 08 bersamaan 23 Ramadhan 1429H, 1 majlis berbuka puasa telah diadakan di taman pauh jaya di Perai oleh CBC Northern Region. Prjumpaan kecil ini juga telah dirancang last minute. Adegan haru lagi hare kali ini terjadi lagi apabila rancangan asal utk mkn ikan bakar terbantut kerana seat dah penuh. Last skali pusing punya pusing smpai la kat kedai tomyam tmn pau jaya nie. Skali lagi di ats kesempoian dan keharean ahli2 CBC, majlis kecil berbuka posa kali ini telah dijayakan dgn meriahnya.

Kepada smua yg telah sudi menghadirkan diri serta memeriahkan dan mengharekan majlis, CBC mengucapkan jutaan terima kasih. Ampa mmg hare..:))


Boya duk ushar sapadia xtau....:-?

Ceh....dah msuk pic lain baru nak posing...hare boya...:))

Tu dia mulan....nasi setambun....btui punya buka posa nie....=))


Hamboih depa nie...punya sronok tgk mkanan, kamera pun xpasan dah....:))


Ehh....camana lak pandang blkg pun siap leh peace nie??:-? Otai btui


Masa Bukak posa pun xpasan kamera. Dh knyg pun xmo pandang...hare tui depa nie..=))


Dah kena tguq baru nak peace....btui punya kenyang nie....:))






posted by kreezer @ 11:09 AM   0 comments
4b0uT M3


Powered by B4sk3t.h!j0

Name: 4dMinIstR@t0r
Home: di celah2 kesibukan kota gersang, negeri yang paling jahanam, Malaysia
About Me: lain padang lain belalang, lain perang lain pejuang.
See my complete profile
CBC s4n4s1n1

1 Nov 09 - dgn xsengajanya....sebilangan CBC yg asalnya berada di kedai sup meletop cheras tlh mnyammbut besdei atuk_muda_bergaya....abis tbalik kedai tu duk disebabkan keharean dak2 nie:))=))

sl0t c3l0t3h
Allah Sel4m4tk4n k4mu
farah_fna(3 jan)
pendi_rock (10 jan)
ucu_brownistwhite(16 jan)
b0y_cup1d(23 Jan)
mulan (1 feb)
c3p3t(7 Feb)
kaki_hye(14 Feb)
cik_nab_kebaya(18 feb)
pulp_instinct(18 feb)
kedahcrew (19 feb)
ao_lily (25 Feb)
Mylangsuir (4 Mar)
sofwaidatul (7 Mar)
lakoz28 (16 Mar)
babelicious_ayu (21 Mar)
Anazur223 (22 mar)
princesspearl22(28 mar)
a2r0y (31 mar)
lampregous (3 apr)
pink.kaler(15 apr)
mr.boya (20 apr)
zoro_onepeace (25 apr)
delaila611 (29 april)
aqi_rock(10 may)
nazatulhawa (19 May)
ruzz_225 (22 May)
mrx___xbox (24 May)
apex_fendi (28 May)
ila_tronix (06 Jun)
apple_pink6 (06 Jun)
max_silencer (1 Jun)
awan.cloud (17 Jun)
harviolet (28 Jun)
mr_4n (18 Jul)
azh_azi (23 Jul)
zad_lovehurtz (23 Jul)
leo_mcr158 (15 Aug)
juliets_0rg (29 Jul)
ira_kerek (16 aug)
twinkle_g0ne (18 Aug)
d4rk_l4dy(22 Aug)
b3ruduxsesat(8 Sep)
dr.keriangan (10 sep)
Lady_of_Aurora(17 Sep)
n4g4_b3tin4 (23 Sep)
enothygal (5 Oct)
dragonland82 (12 Oct)
lll_4dt13s_0n1zuk4_p3n4n9_lll (19 Oct)
basket_hijo (19 Oct)
awekz_switz(23 Oct)
micosh_comot(28 Oct)
r4tu_j4mu_j4mbu (29 Oct)
atuk_muda_bergaya (1 nov)
o0oscooto0o (5 Nov)
en.r1zz(11 Nov)
Zulieta87 (16 nov)
romp1res04 (26 Nov)
JonD0 (27 Nov)
kr3323r (4 Dec)
broken_wings87 (4 dec)
Trilogycinta (5 dec)
4nu4_n4kh0d4 (5 Dec)
ana_leana(7 Dec)
j4z (15 dec)
miszyeye (23 Dec)
__nur__ (25 Dec)
cipan.mental (29 dec)
miss_dura (30 dec)
P0w3r3d by

M@sk0t
j0m r3l34s3 t3nsi0n