WELCOME TO CHATTERS BROTHERHOOD OFFICIAL WEB BLOG!
M@s4 iTu 3m4s
H1t C0unT3r
free hit counter

P3nguMum@n

CBC mengucapkan h4ppy b1rthd4y to all NOVEMBER BABIES...smoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki & segala hajat tercapai untuk tahun nie :)>-



Jom ramai2 kita release tension main game di slot j0m r3l34s3 t3ns10n. klik sini utk start enjoy\:d/
P1cTur3 @lbuM
p0st yG t3rK!n!
k!s4h dUlU-Dulu
P3@c3 N0 w@r
N0w pl4y!nG



Fr0m J3m@p0h T0 M@ncH3sT3r

Ch@tters 0f D@ w3ek- Ep!s0d 1
Saturday, February 28, 2009
Assalamualaikum pembuka bicara, izin kan wa berpantun sebagai pembuka kata tuk posting yang julung2 kali di perkenalkan di dalam laman webBlog official chatters-brotherhood nih..
dua tiga kucing berlari,
mana nak sama si kucing belang,
dua tiga awek selamba je jon cari, (ape kes jon ade lak lam pantun nih?)
mana nak sama izah otai corner seorang.

So tuk julung2 kali je wa ingat wa nak perkenalkan kepada khalayak ramai seorang chatters tegar yang merupakan ahli chatters-brotherhood yang terpilih sebagai cover depan majalah mangga eh majalah mangga plak...terpilih sebagai chatters of d week la, seorang ibu, seorang isteri, seorang wanita dan juga seorang oatai di dalam room kl5. beliau di kenali sebagai otai corner di room kl5. jadi dengan penuh riak dan bangga wa perkenalkan izah aka otai corner. sila rujuk gambar .
beliau merupakan ibu kepada dua orang puteri, isteri kepada suami tercinta( gambar tengah berbaju biru berseluar yangkee, berkaki ayam jambul di dpn), d kl5 id yang selalu di gunakan ialah aku_bud4k_tomey81 dan trilogicinta@ymail.com. so wa cite la kat lu orang perjalanan die dalam kl5 nih sket lebih kurang..pasal wa tak pandai cite beb..die nih memula masuk kl5 kira ala2 sopan je...sopan stail die laa...waktu tuh id pun biasa biasa je...tetapi sejak beliau mula turun gath pertama beliau d kedai awan d shah alam. beliau sudah mula menunjukkan ke'otai'an beliau dengan id id yang ber@ di belakang seperti izzah.-._.-._intan@pacbell.net, izzah.-._.-._intan@rogers.com dan banyak lagi laa...tak terkata n terbilang banyak nye, mmg tahap bapak kepada bapak otai la die nih...tapi macam biasa izah tetap sempoi n tetap hare n tetap menunjukkan ke otaian beliau walaupun di bahan setip hari di room kl5.so wa ingat cukup la wa cite pasal otai nih, kang cite bebanyak otai marah wa ... lu orang nak tanggung ke...wa tak nak beb...wa bukak dgn pantun..wa tutup dgn pantun laa.
gath pulau pangkor memang menjadi,
pulau perhentian belum lagi.
izah otai corner yang di segani,
walau di bahan selalu tetap kami sayangi,
sekian dari meja editor webBlog official chatters-brotherhood.......


posted by kreezer @ 3:34 AM   0 comments
Majlis pertunangan Eta& Edi

Untuk ke sekian kalinya, dari meja editor a.k.a penyimpan mohor besar CBC (meja dah order, xsmpai lgi, cop mohor nie....anggap cam ada jer la walaupun xder) ingin mengwar2kan majlis pertunangan ke-3 adikberadiknya tahun ini. (Adess....aku igt aku nak tukar keje jadi wartawan keje kawin la pasnie...=)))
Tapi kalau nak ikutkan, inilah majlis ketama (bukan gagal ekk...sajer taip camtu) CBC yang seumpamanya. Majlis ini telah pun berlansung pada 28 Disember 2008 bertempat Dewan Merdeka PWTC....ehh#-o silap.....di seksyen 7 Shah alam (umah si pompuan ler) dan sekiranya tiada aral, arang & aramaiteee melintang......maka, kedua pasangan ini akan selamt diijabkabulkan somewhere in December this year....InsyaAllah (aminnnn[-o<)
Sperti biasa, On behalf of CBC, editor (bila la bos nak bayar gaji aku nie #-o) mengambil kesempatan (walaupun aku bukan lelaki yg suka amik kesempatan kat aweks) utk mengucapkan selamat hari natal....ehh#-o silap lgi. Selamat bertunang dan semoga smpai ke jinjang pelamin.....aminnnnn[-o<
posted by kreezer @ 3:16 AM   0 comments
Tuesday, February 17, 2009

bersama kita skali lgi dalam rancangannn.....macaaaaam2 aznil!!!! eh....salah intro lak...=)) seperti yg telah diberitahu dlm post terdahulu, skrg nie dah jadi musim membina jambatan dan masjid. Ikatan kasih sayang yg terpupuk daripada alam cyber ini diharap akan berkekalan hendaknya.


Yang nak di highlight kali nie ialah saudara kuzie dan ninanurina yang telah selamat bertunang pada 25 Januari 2009. tarikh pernikahan akan diberitahu kelak.


On Behalf of CBC (cewahh....cakap omputih lak) editor mengambil kesempatan (masa bila lak la wa jenis amik kesempatan nie??#-o) mengucapkan tahniah kepada kuzie dan nina. Semoga ikatan kasih sayang yang tersemai kekal ke akhir hayat.


posted by kreezer @ 6:37 PM   0 comments
H@r1 B@hg1@
Saturday, February 7, 2009


Assalamualaikum dari meja editor Chatters brotherhood...sejak bila ade meja lak nih..anyway lum terlambat g wa(mr.b4s & mr.kr33z3r) nak ucapkan selamat tahun baru 2009 buat semua warga chatters brotherhood..wa nak ucapkan juga selamat bertunang buat kaki_hye dan wanita pilihan dari sungai acheh delaila611. mereka telah selamat bertunang pada 26 january 2009 yang lalu. walaupun ramai yang cuba mengAdjust delaila tapi kaki_hye yang terkenal ngan ayat power telah berjaya memenangi hati beliau..so kepada lelaki lelaki yang tak berapa power ayatnye tuh harap dapat bersabar dan boleh cuba lain kali..eh silap..bley cuba pada wanita yang lain..delaila tak leh dah..dah kena pangkah...

Untuk pengetahuan warga chatters brotherhood..kuzie juga telah selamat bertunang dengan wanita pilihan nina ..begitu juga edi(kedahcrew) telah bertunang dengan zulieta.. bersama kita doakan mereka selamat ke jinjang pelamin..dan berkekalan ke akhir hayat..juga doakan mereka mereka yang single terus berusaha tuk menjadi double...atau pun triple...hahaha...kalau triple tuh kira bonus la tuh...


Sebagai Wakil kepada Encik Kaki_Hye ..dengan bangganya serta penuh Gembira nye..Encik kaki bersama bakal isteri tercinta menjemput semua warga chatters brotherhood hadir ke majlis beliau pada :-


14 february 2009 di sungai acheh = majlis salam tok kadi

21 march 2009 di sungai acheh = majlis sanding d rumah pengantin perempuan

22 march 2009 di kuala kedah = majlis sanding d rumah pengantin lelaki

itu antara tarikh2 yang telah di berikan kepada wa tuk makluman hampa semua..so mari lah kita bersama meraikan pasangan pengantin yang akan bersama menempuhi alam perkahwinan ini. Diharapkan warga chatters brotherhood dapat hadir memeriahkan majlis yang penuh gemilang cemerlang dan terbilang ini

p/s: kepada bakal abg ipar wa..bro kaki jgn gelojoh2...dont drink and drive..



Dengan itu, Chatters-Brotherhood mengucapkan Selamat Pengantin Baru semoga berkekalan dan berbahagia ke akhir hayat.




posted by 4dMinIstR@t0r @ 1:57 AM   0 comments
4b0uT M3


Powered by B4sk3t.h!j0

Name: 4dMinIstR@t0r
Home: di celah2 kesibukan kota gersang, negeri yang paling jahanam, Malaysia
About Me: lain padang lain belalang, lain perang lain pejuang.
See my complete profile
CBC s4n4s1n1

1 Nov 09 - dgn xsengajanya....sebilangan CBC yg asalnya berada di kedai sup meletop cheras tlh mnyammbut besdei atuk_muda_bergaya....abis tbalik kedai tu duk disebabkan keharean dak2 nie:))=))

sl0t c3l0t3h
Allah Sel4m4tk4n k4mu
farah_fna(3 jan)
pendi_rock (10 jan)
ucu_brownistwhite(16 jan)
b0y_cup1d(23 Jan)
mulan (1 feb)
c3p3t(7 Feb)
kaki_hye(14 Feb)
cik_nab_kebaya(18 feb)
pulp_instinct(18 feb)
kedahcrew (19 feb)
ao_lily (25 Feb)
Mylangsuir (4 Mar)
sofwaidatul (7 Mar)
lakoz28 (16 Mar)
babelicious_ayu (21 Mar)
Anazur223 (22 mar)
princesspearl22(28 mar)
a2r0y (31 mar)
lampregous (3 apr)
pink.kaler(15 apr)
mr.boya (20 apr)
zoro_onepeace (25 apr)
delaila611 (29 april)
aqi_rock(10 may)
nazatulhawa (19 May)
ruzz_225 (22 May)
mrx___xbox (24 May)
apex_fendi (28 May)
ila_tronix (06 Jun)
apple_pink6 (06 Jun)
max_silencer (1 Jun)
awan.cloud (17 Jun)
harviolet (28 Jun)
mr_4n (18 Jul)
azh_azi (23 Jul)
zad_lovehurtz (23 Jul)
leo_mcr158 (15 Aug)
juliets_0rg (29 Jul)
ira_kerek (16 aug)
twinkle_g0ne (18 Aug)
d4rk_l4dy(22 Aug)
b3ruduxsesat(8 Sep)
dr.keriangan (10 sep)
Lady_of_Aurora(17 Sep)
n4g4_b3tin4 (23 Sep)
enothygal (5 Oct)
dragonland82 (12 Oct)
lll_4dt13s_0n1zuk4_p3n4n9_lll (19 Oct)
basket_hijo (19 Oct)
awekz_switz(23 Oct)
micosh_comot(28 Oct)
r4tu_j4mu_j4mbu (29 Oct)
atuk_muda_bergaya (1 nov)
o0oscooto0o (5 Nov)
en.r1zz(11 Nov)
Zulieta87 (16 nov)
romp1res04 (26 Nov)
JonD0 (27 Nov)
kr3323r (4 Dec)
broken_wings87 (4 dec)
Trilogycinta (5 dec)
4nu4_n4kh0d4 (5 Dec)
ana_leana(7 Dec)
j4z (15 dec)
miszyeye (23 Dec)
__nur__ (25 Dec)
cipan.mental (29 dec)
miss_dura (30 dec)
P0w3r3d by

M@sk0t
j0m r3l34s3 t3nsi0n