WELCOME TO CHATTERS BROTHERHOOD OFFICIAL WEB BLOG!
M@s4 iTu 3m4s
H1t C0unT3r
free hit counter

P3nguMum@n

CBC mengucapkan h4ppy b1rthd4y to all NOVEMBER BABIES...smoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki & segala hajat tercapai untuk tahun nie :)>-



Jom ramai2 kita release tension main game di slot j0m r3l34s3 t3ns10n. klik sini utk start enjoy\:d/
P1cTur3 @lbuM
p0st yG t3rK!n!
k!s4h dUlU-Dulu
P3@c3 N0 w@r
N0w pl4y!nG



Fr0m J3m@p0h T0 M@ncH3sT3r

k4L4u bL3h nk m4ndi-m4nd0 k3k pokan p0td1ks3n\:d/
Wednesday, November 26, 2008

b4tu 0mp3k.....t0luk k0mang
t0mp3k 0gh4ang....m4nd1 m4nd0
4ghi m1nggu ponuh sosak
4p0 n4k d1k4t0
4ir l4ut b3rtambah m4s1n
k3k p0k4n p0td1ks3n

moh kito ramai2 gi robohkan port dickson tu 20 - 21 Disember nie\:d/ Sila baca info di bwh utk keterangan lanjut.....
  • Yuran penyertaan Rm70 seorang
  • bayaran ke akaun bank ier_muda_bergaya (atuk_muda_bergaya). No. akaun >> 164258332946 (amirul kamal bin amran - maybank)
  • sila kompomkan kehadiran kepada ier_muda_bergaya / b@sk3t_h1jo / kr3323r selewat2nya 10 disember 08 berserta bayaran yuran ker akaun bank di atas pada tarikh yg sama.

  • pakej ditawarkan>>> percutian 2 hari 1 malam + sehelai tshirt [c][b][c]@PD + bbq


untuk keterangan lanjut, sila call / sms ier_muda_bergaya di nombor nie>> 019 - 6516155

posted by kreezer @ 11:25 PM   2 comments
m1n1 gath gelak sakan@KL
Monday, November 17, 2008
Pada 15 Nov 08, 1 lagi edisi haru dalam lembaran hare CBC telah berlaku. 1 mini gath menyambut kedtgan CBC member dari luar KL telah diadakan. mereka2 yg diraikan pada mlm tu ialah kedahcrew, JonDo & Nur the makgad...=)) Mini gath yg dikepalai oleh founder ini sendiri telah di'hare'kan dgn cemerlangnya dan berakhir dengan gemilangnya di Kg Baru KL.
Cam biasa la kan....dak2 CBC kalau xder bahan masa jumpa mesti xsah. Antara insiden2 haru lagi hare yg terjadi mlm tu:
  • perjanjian berkumpul di ampang point tlh dgn selambernyer ditukar ke bora ombak. tapi tu xabis lgi tu....dh tu p lak kumpul kat ampang park (konon nak karoke la....tau2 dah pnuh daa..:(() last punya last, atas ihsan & kepakaran ankenti taifei....lepak la sekelumpuk umat CBC nie kat Kg Baru. (berapa byk destinasi daa mlm tu=)))
  • sesi mini gath kali nie dikenali juga sebagai sesi gelak sakan. mana xnya....dari start duduk jer kat kg baru tu, smpai la balik....gelak jer keje. baik gelak sebab ada sesi membahan, maupun gelak sebab gagal. Xper la.....yg penting smua org enjoy pada mlm tu.
  • Antara kegagalan paling cemerlang, gemilang, terbilang pada mlm tu lak ialah perkataan petron dan kenderaan berlampu kuning.....=))

On behalf of CBC Central Region, penulis ingin mengucapkan terima kasih kepada geng2 luar KL yg sudi turun ke sini. segala kekurangan kami susun 10 jari mintak maaf. Nak lebey, ampa topup la sndiri=))


Tidak dilupakan juga geng2 CBC central region yg tlh meluangkan masa hadir pada mlm tu walaupun ada urusan lain.


On behalf of founder, penulis ign juga amik kesempatan utk mengucapkan jutaan terima kasih di atas kesudian ampa mengharekan perjumpaan mlm tu. Ampa mmg HARE n SNCPP...=:)>-


antara yg tlh berjaya mengharekan majlis pada malam tu


2 dpd 3 dif kehormat yg hadir. lgi sorg xsmpai2 lgi....kat stesen petron lgi kot

ror4: u rasa nti kita sanding kat sini ok x?
4nu4: i rasa xsesuai la...lgi elok kita sanding naik kenderaan berlampu kuning


antara kapel2 yg intim pada mlm tu...eh:-? yg pic besaq nie nak kira camana lak:-??



  • cam biasa la....nak tgk pic lain, sila klik di link di sebelah atas kiri page nie:)>-
posted by kreezer @ 2:10 AM   0 comments
C3nd3r4h4t1 [C][B][C]
Tuesday, November 11, 2008


Utk besarkan pic, sila click di pic tu sendiri:d
  • da
Ingin memiliki cenderahati chatters brotherhood? design terbaru [C][B][C] hanya dgn harga rm 28....dapatkan sekarang sementara stok masih ada:D

Berminat....sila hubungi saudara cipan.mental di nombor 019-5611976 atau pm jer di id

PERINGATAN:

  • Penghantaran utk geng2 CBC Central Region akan dibuat pertengahan Disember. Jadi, jgn lmbat2...nti nk tggu penghantaran akan dtg takut lmbat lak:D
  • Kalau xdpt call tu...sila la SMS maklumat2 sperti id anda, kaler tshirt dan saiz:D
  • Kalau xdpt gak...rajin2 la masuk room kl5 or png2 utk cari saudara cipan=))

posted by kreezer @ 10:17 AM   1 comments
M1n1 G@th multiple celebration
Thursday, November 6, 2008
  • buat julung2 kalinya, CBC Central Region telah dengan selambernyer mengumpulkan ahli2nya utk lepak saja2 tanpa sebab smpai aku pun dah pening nak buh mini gath nie dibuat sempena apa sambutan. yg lawaknya, asalnya planning nak ajak sapa2 yg berdekatan p makan2 jer. tetiba leh lak ramai yg ada kat area sri dmsara. dh tu tggu lgi? ajak jer la sapa yg ada gi hangout. berbalik pada sambutan sempena mini gath kali nie.....pikir punya pikir, akhirnya dpt gak la 2 sebab utama nak hang out rmai2 nie. Antara sebab mini gath nie diadakan pada 2 Nov 08 nie adalah untuk:
  • sempena sesi suaikenal founder bersama geng2 baru. yer la, founder pun sejak 2 menjak nie sibuk jer ngn keje, mana la nak dan kenal2 geng baru:D
  • sempena hari ulangtahun atok_muda_bergaya pada 1 Nov 08. tapi yg lawaknya, mereka2 yg hadir hanya tahu besdei atuk selepas kami smua pulang dari lepak ramai2 mlm nie sebab lupa nak btau. apa punya tuurrrr laaa=))
  • mascot n founder 1st ever pic together:x

dan lagi otai icon nie bukak klas tusyen blajaq men icon time nie...:D



roy: aku nak ikut...!!!
founder: ang nie xabis2 nak ikut jer dari smlm. dah2...posing dpn cam dulu, apa2 lepas nie kita sembang
adad

Nak tgk pic lagi? sila klik di link atas sbelah kiri blog...:)>-



posted by kreezer @ 11:56 AM   0 comments
d33p4r4y4 d4' s1r13s
Wednesday, November 5, 2008
awal bismillah pembuka kata, salam dihulur tanda saudara. uicehh...men pantun2 lak opening post kali nie=))

pada ujung mggu 24 - 27hb Oktober 08, beberapa siries mini gath telah berlaku di kalangan ahli2 CBC. antaranya:

  • papa_qistina a.k.a khairulazroy bersama family telah meringankan tulang mendrive keta ke png smata2 utk bercuti dan bertentang mata dgn geng2 CBC northern region. dalam siri penjelajahan ini, roy sekeluarga telah disajikan dgn aktiviti karoke di sberang jaya.
  • selang sehari selepas roy balik, mai pulak adik beradik nakhoda. tapi kali nie 2 wakil jer dtg. Nua n Jamal. seperti biasa, kelibat kedua dua beradik nakhoda ini telah dilayan oleh geng2 CBC northern region dgn jayanya (apa punya ayat la, layan dgn jayanya=))) aktiviti utama kali ini pula ialah snooker di megamall perai.
  • dlm kemeriahan geng2 CBC northern region menyambut lawatan sambil belajar geng2 CBC central region, geng2 CBC central region yg tertinggal bas ekspress tidak kurang juga hare nya telah bermain boling di one utama bandar utama. antara watak2 utama ialah atuk muda bergaya dan zoro_onepeace. dif kehormat (cam panggil yb nak rasmikan bangunan lak rasa bila pakai ayat camnie=))) utk hari itu ialah nur, dari room phg.
  • aktiviti terakhir belaku di mggu deeparaya nie ialah edisi terjah ke rumah mys anazur di sg dua. mengikut ceritanya, ana ajak anak2 muridnya menjamu selera di rumah. tau2, skuad terjah CBC northern region telah dgn sekonyong-konyong tau pasal plan mys ana, jadi.....alang2 dah tau, mys ana pun telah menjemput skali depa nie utk hadir memancing kantuk dan mengenyangkan perut masing2:))

Untuk pengetahuan smua, ini adalah approach terbaru dak2 CBC...dlm 1 hari, mana2 yg dekat kita panggil join skali. then leh pilih nak join yg mana. rasionalnya, masing2 ada plan sendiri utk mggu tu, jadi kita sediakan bbrp aktiviti dlm 1 masa. jadi, dlm 1 masa dak2 CBC ada di merata tempat. menarik gak. jadi, tggu lagi approach2 baru CBC dlm edisi hangout n gath akan dtg:D



sesi menjahanamkan lane boling=))

ada bran? bakal juara af musim ker 314=))


aksi ngeri sehati berdansa papa_qistina bersama anaknya..wat tarian reggae ker per nie?:-?

o'sullivan pun surrender camnie....ehh, tapi mana dtg tgn blkg tu?:-?

haiyaa...hdp pun ssh, mati pun ssh..hidup kena pegang bendela, mati kena pgg kayu snooker..=))
maskot rasmi CBC:x
dah brapa lama tgk post dlm blog nie xkan xreti2 lgi...nak tgk pic lgi, sila ka cari di link di sblah atas kiri blog nie.....:D
posted by kreezer @ 9:29 AM   0 comments
4b0uT M3


Powered by B4sk3t.h!j0

Name: 4dMinIstR@t0r
Home: di celah2 kesibukan kota gersang, negeri yang paling jahanam, Malaysia
About Me: lain padang lain belalang, lain perang lain pejuang.
See my complete profile
CBC s4n4s1n1

1 Nov 09 - dgn xsengajanya....sebilangan CBC yg asalnya berada di kedai sup meletop cheras tlh mnyammbut besdei atuk_muda_bergaya....abis tbalik kedai tu duk disebabkan keharean dak2 nie:))=))

sl0t c3l0t3h
Allah Sel4m4tk4n k4mu
farah_fna(3 jan)
pendi_rock (10 jan)
ucu_brownistwhite(16 jan)
b0y_cup1d(23 Jan)
mulan (1 feb)
c3p3t(7 Feb)
kaki_hye(14 Feb)
cik_nab_kebaya(18 feb)
pulp_instinct(18 feb)
kedahcrew (19 feb)
ao_lily (25 Feb)
Mylangsuir (4 Mar)
sofwaidatul (7 Mar)
lakoz28 (16 Mar)
babelicious_ayu (21 Mar)
Anazur223 (22 mar)
princesspearl22(28 mar)
a2r0y (31 mar)
lampregous (3 apr)
pink.kaler(15 apr)
mr.boya (20 apr)
zoro_onepeace (25 apr)
delaila611 (29 april)
aqi_rock(10 may)
nazatulhawa (19 May)
ruzz_225 (22 May)
mrx___xbox (24 May)
apex_fendi (28 May)
ila_tronix (06 Jun)
apple_pink6 (06 Jun)
max_silencer (1 Jun)
awan.cloud (17 Jun)
harviolet (28 Jun)
mr_4n (18 Jul)
azh_azi (23 Jul)
zad_lovehurtz (23 Jul)
leo_mcr158 (15 Aug)
juliets_0rg (29 Jul)
ira_kerek (16 aug)
twinkle_g0ne (18 Aug)
d4rk_l4dy(22 Aug)
b3ruduxsesat(8 Sep)
dr.keriangan (10 sep)
Lady_of_Aurora(17 Sep)
n4g4_b3tin4 (23 Sep)
enothygal (5 Oct)
dragonland82 (12 Oct)
lll_4dt13s_0n1zuk4_p3n4n9_lll (19 Oct)
basket_hijo (19 Oct)
awekz_switz(23 Oct)
micosh_comot(28 Oct)
r4tu_j4mu_j4mbu (29 Oct)
atuk_muda_bergaya (1 nov)
o0oscooto0o (5 Nov)
en.r1zz(11 Nov)
Zulieta87 (16 nov)
romp1res04 (26 Nov)
JonD0 (27 Nov)
kr3323r (4 Dec)
broken_wings87 (4 dec)
Trilogycinta (5 dec)
4nu4_n4kh0d4 (5 Dec)
ana_leana(7 Dec)
j4z (15 dec)
miszyeye (23 Dec)
__nur__ (25 Dec)
cipan.mental (29 dec)
miss_dura (30 dec)
P0w3r3d by

M@sk0t
j0m r3l34s3 t3nsi0n