WELCOME TO CHATTERS BROTHERHOOD OFFICIAL WEB BLOG!
M@s4 iTu 3m4s
H1t C0unT3r
free hit counter

P3nguMum@n

CBC mengucapkan h4ppy b1rthd4y to all NOVEMBER BABIES...smoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki & segala hajat tercapai untuk tahun nie :)>-



Jom ramai2 kita release tension main game di slot j0m r3l34s3 t3ns10n. klik sini utk start enjoy\:d/
P1cTur3 @lbuM
p0st yG t3rK!n!
k!s4h dUlU-Dulu
P3@c3 N0 w@r
N0w pl4y!nG



Fr0m J3m@p0h T0 M@ncH3sT3r

Chatters 0f th3 w33k - 4n4k w4y4ng 3d1t10n
Monday, April 27, 2009


Assalamualaikum....L-) bertemu kita skali lagi di rancangan memasak bersama cik kiah:d amcam?? jadi x wa nak jadi pengacara??:)) cam hare.....berangan xsudah. setelah lama x bersiaran di channel brotherhood nie:d (cam siaran tv plak=))...sejak bila la CBC ada siaran TV#-o) wa pun post la 1 post spesel dinamakan 4n4k w4y4ng edition....tribute to 1 and only adik beradik CBC yg semakin giat mengejar cita2 menceburkan diri ke dunia glam sbg anak wayang Malaysia:d

Chatters of the week kali ini (nie dh mcm chatters of the month jer dh, baper lama xpost nie=)). Yang dimaksudkan kali nie xlain xbukan ialah saudara Amirul Kamal bin Amran a.k.a atuk / ier / jimmy muda_bergaya:)>- (lepas nie wa pggil atuk jer la....id dh ler pjg giler, jenuh wa nak taip)

arakian adapun maka terjebaknya atuk dgn dunia per'chat' an dan adik beradik CBC nie kira2 ptghan thn 2008 ketika beliau masih mencari nafkah utk menyara hidupnya dia salah sebuah negara wal fadan fasirun dalam komuniti arab sejagat:D maka tersebut la hikayat bahawasanya di waktu kemandoman dan kebusanan ala titanium peringkat mahakarya cinta...beliau telahpun menceburkan diri dari 1 chatroom ker 1 chatroom yM utk mencari keserasian sehingga bertemu hodoh dengan adik beradik CBC. sejak dari itu, beliau tidak menoleh ke belakang lgi (cuma toleh kiri kanan nak lintas jln jer)

Jadi bermula di situ, beliau mengumpul azam untuk pulang ke tanah air utk berjumpa adik beradik di mesia dan meneruskan cita2 beliau di tanah tumpah darah sndiri

Beliau yang selain dpd bekerja di salah sebuah sykt construction di kolumpo....juga sedang giat mecuba memperjudikan nasib utk terjun ke dlm dunia glam sbg antara wajah2 regular di kaca tv rakyat mesia selain menghiasi muka dpn majalah2 hiburan, majalah memasak dan majalah APO??!! Antara usaha terkini beliau ialah dtg lewat utk odisen rancangan realiti salah sebuah stesen tv swasta baru2 ini...=))

Dah la...penat dh wa taip nie. up lebey2 pun bukan dpt gaji=))=)) tpi walau apapun....wa ingin gak la nak ajak kwn2 yg mula mengenali atuk nie sama mdoakan kejayaan dan support cita2 beliau utk jadi antara wajah2 glam di mesia:d

p/s: lenkali dh tau ada odisen tu g register awal2=))=))

posted by kreezer @ 8:42 PM   0 comments
ch4tt3rs 0f th3 w33k - 3p1s0d3 4
Monday, April 6, 2009
ANUHAIIII.....NI ANHALA HANIH2 SENUNUH NUNIAAA!!!....salam. untuk episod 4 nih wa kasi lu orang view ini otai gagal dalam room kl5. takkan lu tak kenal ini orang..muka sket nye hensem camni lu orang tak kenal..biar betul...takpe kalau lu tak kenal ..biar wa kasi kenal ini orang...weih sudah2 la layan gambar tuh..die da ade makwe dah kalau tak silap laa..so yang pompuan tak yah la download gambar die nih..ok dah abis layan gambar?

let me begin..(chewah sekali sekala wa speaking)..nama otai gagal nih tengku muhamad Asri ibni tengku BAL DHI shah (ejaan wa tak pasti)..duk kg sungai lokan (nak tau umah dia mana 1, sblah umah ada court badminton, training hari tpi duk bersilat gak kat court), penang...memandu kereta sports silver berjenama VIVA...(Satria perkasa biru dah jual kalau tak silap la, kalau silap means xjual lgi la tu)..nie nak ceta skit pasal viva nie....adalah seperti yg tertulis di dalam kitab tajul muluq mukasurat ker 14 perennggan ke 8...beliau nie kononnya plan nak stendet kan jer keta BARU beliau. tetapi....setelah dibahan kaw2 oleh bonda tercinta (tudia....mak sdiri pun leh bahan kaw2, tpi xtau la mak ker...mak ehem2), beliau terasa amat tertekan dan mengidap sawan insomniakaplajinggaitis teruih tukaq sport rim (tudia...beli xdan sminggu tu)

beliau boleh dilihat berkeliaran mencari mangsa mangsa di room kl5, room penang2 (la nie dgq ceta hanoi8 pun ada) dan juga d sekitar pantai road dan juga pantai bersih...kengkadang lepas gak ke juru..(juru? damn wa ati panas:-w duk sibuk p juru jer yazak pun xdan update)..id beliau d dalam room antaranya ialah..rompires04, dan lain lain...antara perkataan yang duk gagal sokmo ( bahna kedia apasla, pekena sup gera bok) isk isk...tak tau la wa nak cakap..kalau tak silap die menaip guna jari kaki n ENTER guna siku tu pasal duk gagal sokmo...tapi macam mana pun beliau adalah di kalangan otai skodeng d room kl5...so berhati2 wahai2 teman...

mengikut sumber2 yang boleh dipercayai..beliau juga merupakan pemain badminton handalan suatu ketika dahulu( lepas kena belasah ngan jondo 21-5 terus buang racket masuk lombong). walaubagai mana pun kehadiran beliau di room sentiasa di nanti2 oleh seantero rakyat jelata kl5 terutama bagi chatters2 dari singapore, ipoh, juru dan mcm2 tmpt lgi la.. (tu kena slalu masukkan cek kat cheque deposit machine tu8->)...tapi beliau tetap maintain macho..walaupun di bahan berulang kali...steady rompires04...



posted by kreezer @ 12:37 PM   0 comments
4b0uT M3


Powered by B4sk3t.h!j0

Name: 4dMinIstR@t0r
Home: di celah2 kesibukan kota gersang, negeri yang paling jahanam, Malaysia
About Me: lain padang lain belalang, lain perang lain pejuang.
See my complete profile
CBC s4n4s1n1

1 Nov 09 - dgn xsengajanya....sebilangan CBC yg asalnya berada di kedai sup meletop cheras tlh mnyammbut besdei atuk_muda_bergaya....abis tbalik kedai tu duk disebabkan keharean dak2 nie:))=))

sl0t c3l0t3h
Allah Sel4m4tk4n k4mu
farah_fna(3 jan)
pendi_rock (10 jan)
ucu_brownistwhite(16 jan)
b0y_cup1d(23 Jan)
mulan (1 feb)
c3p3t(7 Feb)
kaki_hye(14 Feb)
cik_nab_kebaya(18 feb)
pulp_instinct(18 feb)
kedahcrew (19 feb)
ao_lily (25 Feb)
Mylangsuir (4 Mar)
sofwaidatul (7 Mar)
lakoz28 (16 Mar)
babelicious_ayu (21 Mar)
Anazur223 (22 mar)
princesspearl22(28 mar)
a2r0y (31 mar)
lampregous (3 apr)
pink.kaler(15 apr)
mr.boya (20 apr)
zoro_onepeace (25 apr)
delaila611 (29 april)
aqi_rock(10 may)
nazatulhawa (19 May)
ruzz_225 (22 May)
mrx___xbox (24 May)
apex_fendi (28 May)
ila_tronix (06 Jun)
apple_pink6 (06 Jun)
max_silencer (1 Jun)
awan.cloud (17 Jun)
harviolet (28 Jun)
mr_4n (18 Jul)
azh_azi (23 Jul)
zad_lovehurtz (23 Jul)
leo_mcr158 (15 Aug)
juliets_0rg (29 Jul)
ira_kerek (16 aug)
twinkle_g0ne (18 Aug)
d4rk_l4dy(22 Aug)
b3ruduxsesat(8 Sep)
dr.keriangan (10 sep)
Lady_of_Aurora(17 Sep)
n4g4_b3tin4 (23 Sep)
enothygal (5 Oct)
dragonland82 (12 Oct)
lll_4dt13s_0n1zuk4_p3n4n9_lll (19 Oct)
basket_hijo (19 Oct)
awekz_switz(23 Oct)
micosh_comot(28 Oct)
r4tu_j4mu_j4mbu (29 Oct)
atuk_muda_bergaya (1 nov)
o0oscooto0o (5 Nov)
en.r1zz(11 Nov)
Zulieta87 (16 nov)
romp1res04 (26 Nov)
JonD0 (27 Nov)
kr3323r (4 Dec)
broken_wings87 (4 dec)
Trilogycinta (5 dec)
4nu4_n4kh0d4 (5 Dec)
ana_leana(7 Dec)
j4z (15 dec)
miszyeye (23 Dec)
__nur__ (25 Dec)
cipan.mental (29 dec)
miss_dura (30 dec)
P0w3r3d by

M@sk0t
j0m r3l34s3 t3nsi0n